Slideshow shadow
by Gabor

Ellipsum

June 12, 2021 in Egyéb by Gabor

Megnyitott Miskolctapolca legújjabb fürdője az Ellipsum wellness és élményfürdő a miskolctapolcai Sárkány Apartman és Vendégháztól pár percre. https://minap.hu/cikk/birtokba-vettek-az-elso-furdozok-az-ellipsumot

by Gabor

Épül a strand második üteme 2019-ben Miskolctapolcán

December 15, 2018 in Egyéb by Gabor

A kormány döntése alapján 12,7 milliárd forintból Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során. A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli majd be Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak – fogalmaz közleményében Kriza Ákos polgármester.

A városvezető arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy „a legmodernebb Nyugat-európai trendeket követő, a legmagasabb igényeket is kielégítő, a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató, egész évben nyitva tartó családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg.”

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_2.jpg

Kriza Ákos hozzáteszi: a futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők. Az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_7.jpg

– Miskolctapolca így egyszerre lesz az önfeledt, hangos szórakozás és a nyugodt pihenés exkluzív központja, ahol a wellnesstől a konditermen, vizes játszótéren, úszómedencén át a kanyargó csúszdaparkig minden megtalálható – hangsúlyozza a polgármester, hozzátéve: természetesen a strandélményre vágyók sem csalódnak majd. – Hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új fürdőkomplexumban.

A fürdő szinte minden szolgáltatása négy évszakos, ami, 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai városrésznek.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_6.jpg

A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

Magyarország kormánya a Modern Városok Program keretén belül a beruházásra 12,7 milliárd forintot biztosít három ütemben:

  • 2018-ban 750 millió,
  • 2019-ben 5 milliárd,
  • 2020-ben pedig további 6 milliárd 650 millió forintot.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_1.jpg

A strand engedélyes terveit a már említett nemzetközi tervező konzorcium készítette, a kiviteli terveket a PEKA BAU 2000 Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_3.jpg

– Nyolc évvel ezelőtt Miskolctapolca egy feledésbe merült városrész volt. Lepusztult területekkel és épületekkel, a fürdő helyén romokkal és derékig érő gazzal. Ma pedig Miskolctapolca az ország egyik legkeresettebb, megállíthatatlanul fejlődő turisztikai célpontja. A miskolctapolcai fürdőkomplexum megépülésével 2020-tól egy kisvárosnyi terület szolgálja majd a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat – hangsúlyozza Kriza Ákos.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_4.jpg

Több mint 600 millió forintból megújul ugyanis a Barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.

Így a fürdőkkel, valamint a magánberuházásokban megvalósult, és a további, tervezett fejlesztésekkel együtt egy turisztikai kuriózumokat kínáló városrész jön létre, ami kiváló lehetőséget jelent a szállodaipar és a vendéglátók számára is.

tapolca_strand_latvanytervek_fejlesztes_5.jpg

– A projekt részletes sajtóbemutatása a kiviteli tervek elkészülését követően, 2019. elején várható. Hajrá Miskolc, hajrá Miskolctapolca! – zárja közleményét Kriza Ákos polgármester.

by admin

Miskolctapolcai programok a Sárkány Apartmanban

May 12, 2015 in Egyéb by admin

  Miskolctapolcai programok megtalálhatók a Sárkány Apartman és Vendégház minden szobájában .

Aktuális miskolci programok az alábbi linken megtekinthetők . http://miskolc.varosom.hu/programok/

Miskolcon forgatták a poggyász műsorát,melyben miskolc és Miskolctapolca nevezetességeit és látnivalóit csodálhatjuk meg. http://tv2.hu/musoraink/poggyasz/228411_poggyasz—2017.01.28..html

Átadták a felújított Diósgyőri várat . Nézzék meg érdemes .

 

Kocsonyafarsang a tél legnagyobb gasztronómiai és kultúrális fesztiválja 2017.02.17-19-ig.

2017.Június 16-25-ig Opera Fesztivál Bartók + Miskolcon www.operafesztival.hu

Átadták Miskolctapolca új strand és wellness fürdőjét a Barlangfürdő mellett!

Átadják Lillafüreden az új szabadidőparkot és a libegőt !

Átadják Miskolctapolcán a Hell gokart pályát az Avalon Parkban!

Foglalja le nálunk szállását !

Sárkány Apartman és Vendégház Miskolctapolca a családbarát szálláshely . Magánszállás a Barlangfürdőnél .

by Gabor

Épül a Hell gokart pályája Miskolctapolcán

January 1, 2015 in Egyéb by Gabor

Ezen az oldalon olvashat Miskolc és Miskolctapolca híreiről,legújjabb fejlesztéseiről,látnivalókról.

Épül a Hell miskolctapolcai gokart pályája .

Nézze meg kis filmüket : http://www.youtube.com/watch?v=VD0vscLnMjM&feature=youtube_gdata_player

Átadás 2015 !

by admin

Három jó indok amiért érdemes Miskolcra látogatni!

April 13, 2014 in Egyéb by admin

Egyedülálló fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

A 10 éve bezárt strand helyén hazánk egyik legvonzóbb, leglátványosabb élményfürdője épül Miskolctapolcán.

Operafesztivál

Június 13. péntek. 18.00 – ezt a dátumot már most érdemes felírni a naptárba, hiszen ekkor startol nyitóparádéval és fesztiválízelítővel a Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon. A programokról kedden, a fővárosban részletesen szóltak a szervezők. A fesztiváligazgató igazi kuriózumokat, ősbemutatókat ígér, s természetesen lesz Ezrek operája is – újra Verditől választottak.

Épülhet a DVTK-szabadidőpark Lillafüreden

A bontási munkák már elkezdődtek, egy hónapon belül pedig indulhat a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark építése. A tervek szerint nyár közepére elkészül az ország első futball tematikájú ligete, ahol többek között kalandpark, sportpályák, játszótér és piknikező terület várja az érdeklődőket.

Foglaljon szobát szállásunkon online!

by admin

Akció az EFOTT idején!

February 19, 2014 in Egyéb by admin

 

Az akció csak az EFOTT idejére, 2014.július 15-20-ig érvényes.
  • 2 fő részére zuhanyzós szoba 5 éjszakára 30.000 Ft
  • 4 fő részére 5 éjszakára saját apartmanban 60.000 Ft
További információ a fesztiválról:

Foglaljon időben , míg vannak szabad férőhelyek !

 

by admin

Book a room for the Kocsonya Farsang event!

February 11, 2014 in Egyéb by admin

Kocsonyafarsang 2015.február 5-8-ig . A tél legnagyobb szabadtéri rendezvénye az országban . Foglalja le nálunk szállását ! Miskolci Kocsonya Farsang Miskolci Tél – Miskolci Kocsonya Farsang Régi hagyományos miskolci gasztronómiai program vadonat új köntösben. Miskolci Kocsonya Farsanggá alakult a Miskolci Kocsonya Fesztivál. Új név, új szervezés, de főszeprelő a miskolci kocsonya a régri. A Miskolci Kocsonya Farsang 2015. február 5-8-ig várja a közönséget. Pontosabban a közönség várja már nagyon a Miskolci Kocsonya Farsang programjait, hiszen ez a remek miskolci program már 14 éve pezsdíti fel Miskolc gasztronómiai és kulturális életét a hideg téli hónapokban. További információk a kocsonyafarsangról: http://miskolc.varosom.hu/programok